Tidig avfärd från hemorten – se tidtabell. Vi får förbereda oss för en rätt så lång första-dags-etapp, men med reseledarens omsorg, bussfika, information längs färdvägen och underhållning rullar dock milen snabbt undan. Mot kvällen ankomst till Göteborg där vi bordar Stena Lines färja till Kiel. Inkvartering i 2-bädds hytter. Middag serveras i fartygets matsal.
Medan vi sakta kryssar in mot Kiel äter vi frukost. Vi är snabbt ute på vägarna med kurs på Eschborn i Tyskland , där vi tar in på vårt övernattningshotell. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch. Gemensam middag på kvällen på hotellet.
Efter frukost rullar vi vidare mot Bischwihr. Idag tar vi sista etappen till Alsace. Men för att resan inte ska bli så lång så startar vårat äventyr redan idag. Vi tar oss till Vingården Fitz – Ritter ligger i hjärtat av staden Bad Dürkheim och inkluderar både den berömda VDP-vingården och den äldsta produktionen av Sekt (mousserande vin) i Pfalz. Den vidsträckta tomten med det nyklassiska godshuset, historiska trädgårdar och evenemangsplatsen "RebArena", ligger omgiven av vingårdar. Här vår vi en rundvisning och provning. Vi känner att våra fantastiska dagar i Alsace är igång ordenligt. Nu rullar vi sista biten från till Bischwihr här ska vi bo i 4 nätter. Vi checkar in på hotellet och äter gemensam middag.
Vi äter frukost på hotellet sen börjar vår första dag i Alsace som är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi längs en bit av den ca 170 km långa vinvägen som slingrar sig fram förbi vinodlingar och genom medeltida städer. Vi provar områdets viner på en vingård i Dambach-la- ville, en by med fina korsvirkeshus, Ett besök hos Ruhlmann Jean -Charles för rundvisning och provning. Vi stannar till för att få fri tid för lunch. Därefter fortsätter vår resa söderut till pittoreska Riquewihr, där vi besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion. Åter på hotellet äter vi gemensam middag.
Vi stiger upp och äter frukost Idag besöker vi osttillverkaren Maison de Fromage i Gunsbach, i närheten av Turckheim. Efter ostprovningem åker vi till Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus. Därefter har vi fri tid för lunch. Under eftermiddagen gör vi en vinprovning i Eguisheim innan vi vänder tillbaka till vårt hotell. Middag på kvällen.
Frukost på hotellet. Idag tar vi oss till Ribeauville där ligger Chocolaterie du Vignoble Daniel Stoffel där vi får en inblick i chokladens ursprung och produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Fyllda av inspiration åker vi vidare till den lilla välbevarade staden Obernai. Här är det fri tid för lunch. Det är en mysig och levande stad med butiker, restauranger och kaféer. Här får vi egen tid att äta lunch. På eftermiddagen besöker vi ett ölbryggeri i Saint Pierre, där vi provar den lokala ölen. Middag på kvällen.
Frukost på hotellet sen checkar vi ut och börja ta oss mot norr. Men vi stannar till i Heidelberg här möter en lokalguide upp oss och tar oss runt i staden. Heidelberg ligger i en dal vid bergskedjan Odenwald och erbjuder ett av Tysklands varmaste klimat. Vi tar bergbanan upp till slottsruinerna där du får otroliga vyer över staden. Många av stadens gamla strukturer överlevde andra världskrigets bombanfall, men efter kriget ockuperades Heidelberg av amerikanska trupper. Än idag är Heidelberg platsen för USA:s militära högkvarter i Europa, vilket har inneburit att staden har fått en märkbar andel amerikanska invånare. På eftermiddagen anländer vi Kassel där vi checkar in på vårat hotell och äter gemensam middag.
Frukost på hotellet, vi checkar ut och tar oss med rask takt upp till Kiel för att kliva ombord på färjan Stena Line som tar oss mot Göteborg. Ombord äter vi middag och sen säger vi tack och god natt.
Mätta och belåtna efter den härliga frukostbuffén lämnar vi färjan och går istället ombord på bussen för den sista avslutande etappen hem till Norrland. Gemensam middag serveras innan vi skiljs åt för denna gång.
Avresa:
26/9 9 dgr
Pris: 17380:-
Inkluderat i priset:
Bussresan
Reseledare
Bussfika dag 1
Färja Göteborg-Kiel t/r
Del i Insides hytt t/r
Logi del i dubbelrum
9 frukostar
9 middagar exkl dryck
Provningar och utflykter enligt program
Tillägg:
Enkelrum 3850:-
Avbokningsvillkor:
Fri avbokning fram till 2 månader innan avresa.
Tidtabell:
Umeå Central station kl. 03:00
Nordmaling Circle K kl. 03:40
Örnsköldsvik Arenan kl. 04:20
Härnösand Busstation kl. 05:50
fler påstigningsplatser syns vid bokningstillfälle
Vi reserverar oss för eventuella ändringar och eventuella Bränsletillägg och stora valuta ändringar.
Slutbetalning 60 dagar innan avresa
Avresa | Avreseort | Destination | Lediga platser | Från pris | |
---|---|---|---|---|---|
2025-09-26 | Flera | Kulinariska Alsace NYHET! | Mer än 8 | 17 380:- | BokaMer information |